Blog
21/11/2023

Samen op avontuur!

Blog over interview met prof. dr. Nick van Dam

Samen op Avontuur: hulp gezocht!

Groot nieuws: ik schrijf een boek! Ik durf het eindelijk te zeggen in het openbaar. Maar niet op de traditionele manier. Ik wil dit avontuur samen met jullie aangaan. Jullie, mijn volgers en lezers, zijn mijn mede-auteurs in dit unieke co-creatieproces. Met Prof. dr. Nick van Dam heb ik een boeiende start gemaakt in een reeks interviews met toonaangevende experts. Deze reeks is een kernonderdeel van mijn boek, omdat ik geloof in de kracht van meervoudig kijken. Zo had ik het met Nick onder andere over de kracht van ons menselijk aanpassingsvermogen in tijden van AI en hoe hij de rol en verantwoordelijkheid van leren & ontwikkelen daarin ziet.

Door verschillende lenzen naar hetzelfde onderwerp kijken, opent een rijkdom aan perspectieven en verdieping van ons begrip. En hier komt het leuke: aan het einde van ons gesprek koos Nick een compliment uit een set kaartjes: “Ik ben onder invloed van jou”. Dit zette me aan het denken over de kracht van wederzijdse inspiratie. Ik geloof in de (on)wijsheid van de menigte. Als een spiegel daarvan gebruik ik de kracht van AI-tools zoals ChatGPT.

Daarom nodig ik jullie uit om deel te nemen. Deel je gedachten, ideeën, of zelfs een compliment dat jou inspireert. Jouw inbreng kan een plekje krijgen in mijn boek! Niks leukers dan samen een boek creëren dat niet alleen informatief is, maar ook een weerspiegeling van onze collectieve wijsheid en menselijkheid. Reageer, deel je inzichten, en word deel van deze opwindende reis van co-creatie. En natuurlijk, een groot dankjewel aan Nick voor de inspirerende start! Ik ben ook onder invloed van jou! 😀