Blog
22/12/2023

Slim Dom

Maakt technologie ons slimmer of dommer?

SLIM DOM

De grote vraag: ben jij nou zo slim of ben ik zo dom? “Je bent een beetje dom,” grapte Maxima eens. Maar is dat ook zo met onze tech-savvy generatie? Daar ging ik over in gesprek met niemand minder dan William de Kaste, onderwijs-innovatie guru en (in studententaal) een kanjer van een docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het onderwerp? Mijn boek over de haat-liefde verhouding tussen mens & technologie. Het was een gesprek met snelheid en pit!

Scepsis over technologie is zo oud als de weg naar Rome. Denk aan de introductie van de rekenmachine. “O jee, onze kids worden lui in hun bovenkamer!” herinner je je die paniek nog? William en ik doken in de evolutie van tech in het onderwijs. Van een luxeproduct voor de elite naar iets wat iedereen in zijn zak heeft. Maar helaas is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Technologie kan nog steeds voor een kloof zorgen - niet iedereen heeft dezelfde kansen.Jouw beurt: praat mee en co-creëer!

In mijn vorige blogpost vroeg ik jullie al mee te denken met mijn boek. Dus, laten we dat doen: heeft technologie ons slimmer of dommer gemaakt? Of misschien een beetje van beide? High five aan William! Bedankt voor je inzichten en verhalen. En om in stijl af te sluiten: William, jij bent allesbehalve dom. Niet normaal hoe niet normaal je bent. Sterker nog, je bent gewoonweg buitenaards slim!

Having a smart brain is not enough, we also need a warm heart! - Dailai Lama